ESKİŞEHİR / TEPEBAŞI - Hacı Hilmi Okur İmam Hatip Ortaokulu

May

Mesleğim Hayatım internet sitesine https://meslegimhayatim.meb.gov.tr/ bağlantısına tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Mesleki Eğitim Merkezleri tüm illerde bulunmaktadır.

Mesleki Eğitim Merkezlerinde öğrenciler ilgi ve yetenekleri olduğu meslek alanında hem çalışarak hem okuyarak eğitim alır.

Mesleki eğitim programlarına sınavsız geçiş ve mahalli yerleştirme ile kayıt yapılır.

Mesleki eğitim programlarında 9. sınıftan itibaren alan ve dal seçimi yapılır. Eğitime başlanabilmesi için eğitim görülecek alan ve dala uygun işyeri ve usta öğretici olması şartı aranır. Bir gün teorik eğitim, dört  gün işyerinde meslekî eğitim verilir.

Mesleki Açık Öğretim Lisesi program içeriği bakımından örgün eğitimdeki meslek liselerinin program içerikleriyle eşdeğerdir, yapısı ve işleyişi bakımından örgün eğitimden farklılık göstermektedir. Eğitim uzaktan öğretim ile gerçekleştirilmekte, mezuniyet ders geçme ve kredi sistemine dayanmaktadır.

Güncel ders giriş çıkış saatleri